BAQUEIRA NEWS

El millor esquí fora-pista mundial torna a Baqueira Beret amb el Freeride World Tour

Freeride World Tour baqueira
05.10.22

L’esperada segona edició d’aquest esdeveniment a l’Estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu es disputarà durant el cap de setmana del 28 de gener al 2 de febrer de 2023

L’estrena d’aquesta parada del circuit FWT al 2022 va deixar un espectacle majúscul amb un públic entregat a la base del Baciver i podis per a dos espanyols: Núria Castán (snowboard) i Abel Moga (esquí)

 

Els millors freeriders del món  afrontaran la 16a edició d’aquest mític circuit, segona vegada que passaran per Baqueira, amb ganes de donar molt espectacle i superar els seus límits. El calendari del Freeride World Tour 2023 presenta cinc etapes a disputar en cinc països diferents entre Amèrica del Nord i Europa.

El circuit 2023 donarà el tret de sortida amb el primer esdeveniment de la prova a l’estació canadenca de Kicking Horse (Columbia Britànica) del 13 al 18 de gener. Àrea esquiable coneguda per la neu pols xampany i pels pendents llargs i verticals. La segona parada serà ja a Europa amb Baqueira Beret com a destí inicial al vell continent. Les dates previstes són del 28 de gener al 2 de febrer i l’Estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu tornarà a sorprendre el món amb el seu variat terreny i una afició que el 2022 va crear un ambient molt especial a la base del Baciver.

La tercera etapa serà la d’Ordino Arcalís, a Andorra, del 4 al 9 de febrer, on els esquiadors i snowboarders tindran una última oportunitat per sumar punts abans del tall. Fieberbrunn, a Àustria entre l’11-17 de març, serà el primer escenari de les finals on els riders hauran de dominar la gloriosa, encara que intimidant Wildseeloder. Aquesta muntanya suposa un veritable repte, fins i tot per als professionals més experimentats. La “Grande Finale” tornarà a la indiscutible meca del freeride, el Bec des Rosses al Xtreme Verbier (Suïssa) del 25 de març al 2 d’abril. Impracticable per a la majoria dels simples mortals, els atletes no només dominen la bèstia any rere any, sinó que la converteixen en el seu terreny de joc, on combinen constantment noves línies amb actuacions al límit.


El director comercial de Baqueira Beret, Xavi Ubeira, assegura que era indubtable que s’havia de continuar amb el FWT tenint en compte l’èxit esportiu, de públic i mediàtic a nivell mundial de l’etapa aranesa del 2022. El responsable de l’Estació manifesta que “esdeveniments d’aquesta mena catapulten la imatge de Baqueira i els Pirineus al mercat internacional i la nostra aposta forma part de l’estratègia per recuperar uns esquiadors que es van perdre a causa dels efectes de la pandèmia”.

Aymar Navarro: “Com un estadi de futbol”

Que les pistes de Baqueira Beret conformen una zona única als Pirineus és una cosa que experimenten els miles d’esquiadors que visiten l’Estació cada hivern. Però aconseguir a la muntanya un ambient semblant al d’un estadi de futbol… això només és possible en esdeveniments molt especials.

L’aranés Aymar Navarro, un dels impulsors que el FWT recalés l’any passat a Espanya i un dels freeriders amb  més història del país, es mostra entusiasmat amb la prova del 2023. No n’hi ha per menys ja que té clar que “l’acollida de l’any passat- segons les seves paraules- especialment del públic, va ser brutal per a tots els participants amb un públic entregat i un espectacle que va superar expectatives. A la sortida se sentien les ovacions i semblava que estàvem en un estudi de futbol”.

El rider espera que acompanyi la meteorologia i les nevades. Baqueira compta amb un clima atlàntic amb una de les neus de més qualitat dels Pirineus i una extensa àrea esquiable de 2.272 hectàrees. Dos arguments de pes que, juntament amb una qualitat organitzativa innegable, fan que s’esperi molt en el segon pas del FWT per terres araneses.

 

Grans resultats de Núria Castán i Abel Moga

A la primera edició del FWT al Baciver dos participants espanyols van aconseguir les medalles de plata, la catalana Núria Castán en snowboard i l’aranès Abel Moga en esquí. La catalana Núria Castán va anar amb Wildcard i va demostrar tenir el nivell per imposar-se entre les millors del món. Va comentar ja amb la medalla penjada al coll que “el freeride està creixent molt a Espanya i el que s’ha viscut avui aquí n’és una bona prova”.

El també aranès Abel Moga, per altra banda, va guanyar la medalla de plata, contra tot pronòstic, a casa seva i davant d’un públic que va vibrar com mai amb el descens. Aconseguir la plata a Baqueira va ser una manera de tornar tot el suport que l’aranès va rebre de la seva gent. De ben segur que el del 2023 ho tornarà a donar tot per repetir el seu pas pel calaix i tornar a donar als seguidors del freeride tota aquesta emoció que implica aquest esport.


 

Més informació: www.freerideworldtour.com

 

01.12.22
GUANYADORS VIATGE PROMOCIÓ 22/23
Descobreix els afortunats guanyadors dels diferents premis sortejats durant el viatge de promoció 2022-2023 de Baqueira Beret:
LLEGIR MÉS
01.12.22
Baqueira ÉS tot obert ÉS Pont de Desembre
L'Estació de la Vall d'Aran i Valls d’Àneu preveu preveu obrir pràcticament la totalitat del seu domini esquiable. Les nevades dels darrers dies i la contínua producció de neu dies han deixat les millors condicions de neu permetent oferir aquest pont de desembre, si la meteorologia ho permet, 150 km de pistes i els 36 remuntadors dels quals disposa l'Estació.
LLEGIR MÉS
24.11.22
Obrim Baqueira Beret!
L'estació de la Vall d'Aran i Valls d’Àneu inaugurarà la temporada en la data prevista de obertura dissabte que ve 26 de novembre obrint parcialment les zones de Baqueira i Bonaigua.
LLEGIR MÉS
24.10.22
Baqueira ÉS Viatge de promoció, vens?
Baqueira Beret és esquí és neu és emocions fortes és novetats és amics és passar-ho bé és sortejos és cursos d'esquí és estades completes és material Salomon per a tu és la nova temporada és Baqueira Beret. No t'ho perdis!
LLEGIR MÉS
19.10.22
Nou remuntador, noves pistes, competicions internacionals i molt més en la nova temporada 2022-2023
Baqueira Beret ve trepitjant fort per a oferir una gran temporada d’hivern. L’Estació arrencarà la temporada 22/23 amb nou remuntador, noves i millorades pistes, serveis actualitzats, competicions internacionals entre altres actualitzacions per a oferir una gran experiència a tots els esquiadors i snowboarders que s’acostin aquest hivern a les pistes de la Val d’Aran i Valls d’Àneu.
LLEGIR MÉS
05.10.22
El millor esquí fora-pista mundial torna a Baqueira Beret amb el Freeride World Tour
L’esperada segona edició d’aquest esdeveniment a l’Estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu es disputarà durant el cap de setmana del 28 de gener al 2 de febrer de 2023 L’estrena d’aquesta parada del circuit FWT al 2022 va deixar un espectacle majúscul amb un públic entregat a la base del Baciver i podis per a dos espanyols: Núria Castán (snowboard) i Abel Moga (esquí)
LLEGIR MÉS
04.10.22
Tardor és BaqueiraPASS
Tardor és sinònim de bellesa a la Val d'Aran, canvis de colors, temperatures fredes, primeres neus i el més important: s'apropa l'esperat hivern 2022-2023.
LLEGIR MÉS
22.08.22
Segueix l'estiu més que mai a Baqueira Beret
Encara queda estiu per a gaudir a Baqueira Beret! Fins al 4 de setembre podràs gaudir de l'Estació amb totes les activitats que oferim.
LLEGIR MÉS
28.07.22
Activa la venda anticipada online del forfet de temporada 2022-2023
Els amants de l'hivern i els més previsors ja poden comprar en línia el forfet BaqueiraPASS per a la pròxima temporada 2022-2023, amb una millora del preu de tarifa. A més, també poden reservar unes vacances d'altura a la Vall d'Aran i Valls d’Àneu per a l'hivern i amb avantatges si la gestió es fa a través de l'agència oficial Viajes Baqueira.
LLEGIR MÉS